søndag 12. januar 2014

Hvem er du egentlig, Anders Behring Breivik?

Jeg har lest en veldig interessant bok. Tittelen er En norsk tragedie. Den handler om den sadistiske fascistisk massakren som gjennomførte A. Breivik i Oslo sentrum og på Utøya. Jornalisten som har undersøkt fakta er Aage Storm Borchgrevink.

Hvem er du egentlig , Anders Behring Breivik?

Dette er utgangspunktet. Ansikt til ansikt med hovedperson, forfatter ser inn i øyene. Bøken vil oppdage hvem som ligger under tragedien. Og derfra tusenvis av spørsmål som ikke har noen logisk svar.

Boken er delet inn i to typer kapitler: på en ene siden analyserer biografien om en morder fra en sosial og psikologisk synspunkt, familien han vokste opp i, vennene og andre folk han traff i ungdom. På den annen side, Borchgrevink beskriver i detalj hva det er og hva det betyr i norsk politikk Utøya-sommerleiren og hvorfor var målet for Breivik.

Og D-dagen kom. Boken forteller fra minutt til minutt alt som skjedde både i Oslo og Utøya. Anonyme mennesker som ble helter: poslitiske ledere eller feriegjester fra en camping som hadde fritidsbåter.

Jeg anbefaler å lese boken, en veldig dyp analyse for oss som fra den dagen letter etter svar på dette spørsmålet: hvem var han egentlig, hva ville han oppnå?


1 kommentar: